Jako hlavní partner Fakulty stavební VUT propojujeme stavebnictví, udržitelnost a energetiku

Nov 9, 2022
Stáváme se hlavním partnerem Fakulty stavební VUT! V následujících letech budeme podporovat oborový i celkový rozvoj fakulty. Cílem partnerství je mimo jiné dostat na vysoké školy potřebné know-how a ukázat, že udržitelná energetika je sexy obor budoucnosti, který úzce souvisí nejenom se stavebnictvím.

Partnerství podepsali minulý týden na brněnské Vlněně náš jednatel Jiří Pech a děkan FASTu Rostislav Drochytka. Obě strany si od spolupráce slibují mimo jiné nárůst zájmu studentů o stávající i nově vznikající obory, které udělají z problematiky energetických úspor a udržitelných budov standardní součást studijních programů.

Jednatel PKV Ing. Jiří Pech s děkanem FASTu prof. Rostislavem Drochytkou. Zdroj: PKV

„Je radost spolupracovat s fakultou, která ví, že nové studenty naláká především na atraktivní a žádané obory s dlouhodobým uplatněním. Pětileté partnerství jsme s Fakultou stavební uzavřeli proto, abychom se zapojili do společných akcí, pomohli nastavit potřebné procesy a ukázali studentům i uchazečům to, že stavebnictví není jenom o tom být na stavbě nebo projektovat. Chceme na školy dostat potřebné znalosti o energetice, které zde ještě momentálně nejsou pevně zakotveny,“ říká o spolupráci jednatel PKV a člen Průmyslové rady Fakulty stavební VUT Ing. Jiří Pech.

Dlouhodobá spolupráce přinese studentům také lepší příležitosti pro získání relevantní praxe již během studia. A zároveň i praxi přímo do školních lavic. PKV dlouhodobě nabírá zaměstnance z řad studentů FASTu a partnerství významně zlepší přístup studentů k pracovním nabídkám i možnostem odborných stáží.

“Vzhledem k tomu, že je zde možnost zaměstnat mladé lidi v moderní firmě, která se zabývá udržitelným rozvojem, vyplývá z této spolupráce skvělá příležitost spojit nabyté vědomosti s praxí. Po prohlídce vybavení a prostor firmy je zřejmé, že zde absolventi budou mít zcela nadstandardní podmínky uplatnění. Věřím, že propojení studia a předávání reálných zkušeností skrze praxi bude vést ke stále většímu zdokonalování již získaných teoretických či praktických znalostí. Studenti spolupráce s firmou velmi oceňují a budeme činit vše pro to, aby bylo toto partnerství skutečně výhodné pro všechny,” okomentoval spolupráci prof. Rostislav Drochytka, děkan Fakulty stavební VUT.

Zajímá vás, jak pracujeme s vašimi osobními údaji? Podívejte se sem.

Děkujeme za vaši zprávu! Už je na cestě k nám a to znamená, že míč je na naší straně. Co nejdříve se vám ozveme s nabídkou pro realizace fotovoltaiky a s návrhem termínu bezplatné konzultace.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.

Úsporná opatření, dotace, ekologie nebo technologie na jednom místě

Vše důležité o energetice najdete přímo ve své e-mailové schránce.

Zajímá vás, jak pracujeme s vašimi osobními údaji? Podívejte se sem.
Děkujeme za váš zájem! Teď už vám žádná novinka neunikne.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.