Projekce fotovoltaiky: Když dron šetří čas a peníze

Apr 27, 2023
3 minuty čtení
Naši technici potřebují každou navštívenou lokalitu důkladně prozkoumat. To se zejména týká projektů fotovoltaických elektráren, kde je nezbytné zmapovat střechy. Díky moderním technologiím a dronům již není nutné vylézat na každou střechu a snímat každý metr samostatně. Využití dronů je velmi efektivním nástrojem pro získání potřebných informací, což umožňuje technikům zůstat doslova nohama na zemi.

Získat komplexní obraz budovy, včetně střechy a dalších povrchů, s centimetrovou přesností, který by umožnil projektantům připravit projektovou dokumentaci, je základním úkolem každého našeho technika. Pro takovou práci není možné se spokojit pouze s prací za stolem. Projektanti potřebují přesné snímky, rozměry a data, aby mohli připravit fotovoltaický projekt s dostatečnou kvalitou a proveditelností. Zkrátka je nutné provést audit střechy před tím, než kdokoliv začne cokoliv kreslit.

V tomto procesu hrají inspekce techniků a dronů nezastupitelnou roli. Inspekce techniků umožňují detailní průzkum a analýzu stavu zařízení a infrastruktury, zatímco drony umožňují snadný a rychlý přístup ke místům, která by jinak byla obtížně přístupná.

Díky využití těchto nástrojů je možné minimalizovat rizika a zajistit bezpečnost, ale především zvýšit efektivitu celého procesu. V naší společnosti využíváme moderní technologie nejenom proto, že jsou moderní, ale také proto, že šetří čas našich techniků a projektantů. Tím se přímo odráží i na finančním prospěchu našeho klienta. Investor má jistotu, že projektová dokumentace bude kvalitní a připravená s maximální profesionalitou.

Právě projektanti využívají výstupy z dronu nejvíce. Snímky a videa získané pomocí dronů umožňují našim projektantům pracovat přímo s 3D modelem budovy a navrhovat optimální umístění fotovoltaických panelů. Díky detailním snímkům má projektant přehled o všech prvcích na střeše a není riziko, že by něco, jako například vzduchotechniku či světlíky, bylo opomenuto. Instalace fotovoltaického systému podle takto podrobné projektové dokumentace zajišťuje optimální výkon a fungování fotovoltaiky na nejvyšší úrovni.

3D model budovy, PKV

Připravíme pro vás projekt fotovoltaické elektrárny

Připravíme pro vás projekt fotovoltaické elektrárny

Zajímá vás, jak pracujeme s vašimi osobními údaji? Podívejte se sem.

Děkujeme za vaši zprávu! Už je na cestě k nám a to znamená, že míč je na naší straně. Co nejdříve se vám ozveme s nabídkou pro realizace fotovoltaiky a s návrhem termínu bezplatné konzultace.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.

Úsporná opatření, dotace, ekologie nebo technologie na jednom místě

Vše důležité o energetice najdete přímo ve své e-mailové schránce.

Zajímá vás, jak pracujeme s vašimi osobními údaji? Podívejte se sem.
Děkujeme za váš zájem! Teď už vám žádná novinka neunikne.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.