Rafťáci rakouští: teambuilding na vodě i pod ní klapl na jedničku

Aug 1, 2022
Hodinky jsou prý vodotěsné do doby, než se ponoří pod vodu. Tak alespoň hovoří jeden z Murphyho zákonů. Na konci července jsme vyrazili otestovat tuto tezi do rakouské obce Wildalpen. Někdo skončil na vodě, někdo pod ní, ale s klidným svědomím můžeme říct, že jsme se letos dokázali Murphymu vyhnout. Víceméně vzato.

V nejdivočejších koutech Štýrska

Dobrodružná výprava nás zavedla do štýrského Hotelu Bergkristall. Horský křišťál uprostřed nespoutané rakouské přírody rozhodně nedělá svému jménu ostudu. Právě naopak.

Kombinace divoké řeky, nedotčených lesů a horských štítů připomínala na první dobrou scénu vystřiženou z romantického cestopisu Henryho Thoreaua. Akorát s vymoženostmi 21. století. A lehce znavenými účastníky zájezdu, kteří v buse zapomněli vrátit svoje podšálky. Ale to je vlastně trochu jiný příběh…

Pádlem po hlavě nikdo nedostal. A ztráty máme nulové. Win-win.

Pěškobusem po podhůří Alp

Po ubytování a vydatném obědu jsme nasadili trekingové outfity a vyrazili na pěší túru. Nohy nás zavedly k nedalekému horskému jezeru. Ti otužilejší z nás ocenili ledově chladnou koupel, slabší kusy zůstaly na břehu a tiše jim záviděly. Jeden za všechny jsme si každopádně užili parádní scenérie horských kotlin, na kterou budeme vzpomínat ještě dlouho poté.

Po prozkoumání terénu jsme se vydali zpět do hotelu na očekávanou grilovačku. Netřeba zmiňovat, že zpáteční tempo bylo o něco rychlejší. Snad za to mohly pomyslné vůně rakouských národních specialit, snad vidina wellness, které bylo pro naše zmožená těla jako dělané.

Sjíždění Salzy a pasažér přes palubu

Raftování na řece Salza bylo zlatým hřebem celého výletu. Pod dohledem zkušených instruktorů jsme naskákali do raftů pro 4 až 10 osob. A pořádně se opřeli do pádel. Na vlnách PKV to rozhodně stálo za to.

Cestou jsme si stihli i zaskákat do řeky, a to hned ze dvou horských skokánků. Vodotěsnost hodinek mimochodem obstála, ale o mobilních zařízeních se totéž říct nedá. Nu což, není každý den posvícení. Navíc jsme se všichni shodli na tom, že je lepší mít vodu v konektorech než vodu na plicích. A něco na tom vskutku bude…

Hotel Bergkristall nabízel vše potřebné. Komfortní zázemí, skvělou kuchyni i ledové jezírko pro všechny saunaře.

Krása střídá neplechu

V mezičase jsme si dosyta užili všech komfortů, které nám letošní teambuilding nabídnul. Grilování a pivo jsme proložili lenošením ve wellness zóně, aktivnější z nás vyrazili za krásami zdejších cyklostezek.

A nebylo by to správné tmelení kolektivu bez skupinových programů. Soutěž ve stavění nejvyšší věže ze špejlí nám ukázala nejenom to, kdo je technicky i manuálně zručný. Především jsme se během ní utvrdili v tom, že jsme parta soutěživých lidí, kteří nejsou žádná ořezávátka.

Lenošení, raftování na řece Salza, horské túry i zasloužená odměna v podobě večerních grilování klaply na jedničku. A jediní utopenci, kteří nám po skončení výletu dělali společnost, byli naštěstí jenom ti ve skle. Sláva nazdar výletu, naše cesta kolem světa může pokračovat i příští rok!

Vzpomínky na Vietnam? Mnohem horší. Pozorování otužilců, kteří ve zbytku družiny vyvolávali mrazení v zádech.

Zajímá vás, jak pracujeme s vašimi osobními údaji? Podívejte se sem.

Děkujeme za vaši zprávu! Už je na cestě k nám a to znamená, že míč je na naší straně. Co nejdříve se vám ozveme s nabídkou pro realizace fotovoltaiky a s návrhem termínu bezplatné konzultace.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.

Úsporná opatření, dotace, ekologie nebo technologie na jednom místě

Vše důležité o energetice najdete přímo ve své e-mailové schránce.

Zajímá vás, jak pracujeme s vašimi osobními údaji? Podívejte se sem.
Děkujeme za váš zájem! Teď už vám žádná novinka neunikne.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.