Investice do energetických úspor díky podpoře z programu OP TAK

May 5, 2023
3 min čtení
Možná už jste zaznamenali dotační program OP TAK a jeho výzvu “Úspory energie”, která je zaměřena na podporu investic do projektů na snížení spotřeby energií a dosažení energetických úspor. Program umožňuje získat dotaci pro modernizaci rozvodů elektřiny, plynu a tepla, využívání obnovitelných zdrojů energie, jako například fotovoltaiky, zavedení měřicích a regulačních systémů, osvětlení, zateplení i rekuperaci, a to jak pro malé projekty, tak i pro velké investice s podporou od 0,5 do 200 milionů Kč.

V čem je OP TAK pro žadatele výzvou?

Jednou z největších překážek pro firmy, které se chtějí zapojit do této konkrétní výzvy, je splnění podmínek dotačního programu a dosažení potřebného % úspor. V PKV víme, že to může být velmi komplikované, a často výsledek závisí na konkrétních podmínkách projektu. Není výjimkou, že přes prvotní očekávání je finální úspora daleko nižší, než potřebných 30 %.

Jak zvýšit svou šanci na získání dotace?

Řešením je zpracování důkladné analýzy. Tato analýza pomáhá identifikovat oblasti, kde je možné dosáhnout největších úspor, a navrhuje konkrétní kroky k jejich dosažení. Díky tomu se zvyšuje pravděpodobnost úspěšného splnění podmínek dotačního programu. Zpracování analýzy potenciálu úspor tak může být klíčovým krokem pro úspěšné získání dotace.

Nevíte kde začít?

Detailně analyzovat a komplexně zhodnotit potenciál úsporných opatření a investic je složitý proces, který vyžaduje odborné znalosti včetně zkušeností. Pokud si na to netroufáte, jsme připraveni vám s touto problematikou pomoci. Máme potřebné zkušenosti a jsme schopni vám poskytnout komplexní servis v oblasti řízení energetických projektů.

Pokud máte zájem o spolupráci nebo potřebujete více informací, kontaktujte nás a společně najdeme optimální řešení pro váš projekt.

Zajímá vás, jak pracujeme s vašimi osobními údaji? Podívejte se sem.

Děkujeme za vaši zprávu! Už je na cestě k nám a to znamená, že míč je na naší straně. Co nejdříve se vám ozveme s nabídkou pro realizace fotovoltaiky a s návrhem termínu bezplatné konzultace.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.

Úsporná opatření, dotace, ekologie nebo technologie na jednom místě

Vše důležité o energetice najdete přímo ve své e-mailové schránce.

Zajímá vás, jak pracujeme s vašimi osobními údaji? Podívejte se sem.
Děkujeme za váš zájem! Teď už vám žádná novinka neunikne.
Jejda, něco se pokazilo. Zkuste prosím odeslat formulář později znovu.